Dit zijn onze culturele partners

Stichting Cultuur-Inclusief werkt samen met een aantal aangesloten culturele instellingen in Eindhoven. Op dit moment zijn dat het Parktheater, de muziekpodia Muziekgebouw, Effenaar en Dynamo en de museale instellingen Van Abbemuseum, Philips Museum, DAF museum en Prehistorisch Dorp. Ook de evenementenorganisaties Brabantse Dag, DDW en Maker Faire doen mee, evenals de algemene culturele instellingen Bibliotheek Eindhoven, Dynamo en CKE.

Natuurlijk willen we graag met nóg meer culturele instellingen in (regio) Eindhoven samenwerken. Voor een nog aantrekkelijker en breder aanbod. 

Wat houdt de samenwerking in?

  • Actieve communicatie van de mogelijkheden van Stichting Cultuur-Inclusief.
  • Bij de verkoop van toegangsbewijzen of op andere momenten aandacht vragen voor een bijdrage aan Stichting Cultuur-Inclusief.
  • Bezoekers op locatie in de gelegenheid stellen om via QR-code en/of collectebox een bijdrage te doen.
  • Waardebonnen inwisselen voor entreetickets, zonder de ticketprijs bij Cultuur-Inclusief in rekening te brengen.
  • Cultuurliefhebbers helpen bij het aanmelden en kopen van waardebonnen en het inwisselen van die bonnen voor toegangsbewijzen.
  • Deelnemen aan de Stuurgroep Cultuur-Inclusief, om mee te denken en actie te ondernemen richting doelgroep
logo partner Parktheater

“We zijn een theater voor iedereen en grijpen graag elke kans aan om mensen te raken met cultuur en creativiteit. Cultuur-Inclusief geeft ons de kans op een open en eerlijke manier met een ander deel van onze samenleving in contact te komen.”

“Meer dan ooit is er in de samenleving behoefte aan sociale cohesie en verbinding. Het Muziekgebouw streeft er daarom expliciet naar om alle bewoners van Eindhoven te bereiken en een kans te geven van livemuziek te kunnen genieten. De samenwerking met Cultuur- Inclusief maakt het mogelijk om er dóór onze bezoekers vóór onze bezoekers te kunnen zijn.”

logo partner Dynamo

“Wij zetten sinds jaar en dag cultuur in om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken in de stad. Cultuur zet jongeren in beweging en wij bieden een plek waar zij hun cultuur tot uiting kunnen laten komen. We zien elke dag dat cultuur inspireert, leerervaringen biedt en ervoor zorgt dat de jeugd gaat participeren. Samen maken wij de stad!”

logo partner van Abbe

“Met onze tentoonstellingen en activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met kunst én hun eigen verbeeldingskracht. Verbeeldingskracht die je kunt gebruiken om je eigen leven vorm te geven. Door een partnerschap met Cultuur-Inclusief hopen we nog meer mensen te bereiken.”

logo partner Bibliotheek Eindhoven

“De Bibliotheek Eindhoven draagt bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van iedere Eindhovenaar. Vanuit die positie leggen wij als partner van Cultuur-Inclusief graag de verbinding met de Eindhovenaren die niet of nauwelijks in aanraking komen met kunst en cultuur en proberen we hen te verleiden tot deelname.”

logo partner Effenaar

Effenaar wil elke bewoner van Eindhoven en haar omgeving in al haar kleuren binnenhalen én bezielen met muziek. We zijn een open huis waar muziek centraal staat en waar diversiteit wordt omarmd. Live muziek is van en voor iedereen!

logo partner Prehistorisch dorp
We willen dat het preHistorisch Dorp toegankelijk is voor iedereen, en in het bijzonder voor mensen voor wie cultuurbezoek doorgaans geen vanzelfsprekendheid is. We hoefden dus geen moment te twijfelen voor onze deelname aan Cultuur-Inclusief. Samen zorgen we er graag voor dat liefhebbers van cultuur uit Eindhoven de mogelijkheid hebben het openluchtmuseum te bezoeken.”
logo partner Philips Museum

 

 

logo partner Pand P

“We zijn een theater voor iedereen en grijpen graag elke kans aan om mensen te raken met cultuur en creativiteit. Cultuur-Inclusief geeft ons de kans op een open en eerlijke manier met een ander deel van onze samenleving in contact te komen.”

logo partner DAF Museum

Achter de gevel van een voormalige bierbrouwerij wordt op 7.000 m2 tentoonstellingsruimte de historie van DAF en haar oprichters uitvoerig verteld. Ook bezoekers die onderdeel uitmaken van Cultuur-Inclusief zijn van harte welkom in het DAF Museum.”

logo partner STRP-01

“Van 13 tot en met 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema ‘The Art of Listening’. Hoe kunnen we de kunst van het luisteren herwaarderen en opeisen? Met deze vraag zoekt STRP de samenwerking op met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers om het thema Luisteren te vertalen naar originele, kritische en innovatieve werken of scenario’s voor de toekomst. Het festival vindt plaats in de binnenstad van Eindhoven. Kom je ook?

logo partner Evoluon Next Nature-01
“Laat je verwonderen in het Evoluon. Hét ruimteschip van Nederland is een design en technologie hotspot, waar de natuur van de toekomst tastbaar wordt. Door de samenwerking met Cultuur-Inclusief zijn de tentoonstellingen RetroFuture en Spacefarming toegankelijk voor alle cultuurliefhebbers!”
logo partner LAB-1-01

“LAB-1 is een unieke bioscoop in Europa die naast officieel geaccrediteerde bioscoopzalen en programmering van bioscoopfilms, ook twee professionele evenementenruimtes, een club/danceclub en bar huisvest, met optionele buitenruimte voor open-air zomer films en presentaties.

logo partner Natlab-01

“Bij Natlab geloven we dat film en theater voor iedereen toegankelijk moet zijn. Of je nu een fervent liefhebber bent of gewoon zin hebt in een avondje uit, bij ons ben je aan het juiste adres. We streven ernaar om een inclusieve, gastvrije plek te zijn voor alle Eindhovenaren. Of je nu alleen komt, met vrienden of met het hele gezin, bij Natlab ben je altijd welkom.