Graag laten we iedereen weten wat onze waardebonnen voor mensen betekenen. De beste manier is om henzelf aan het woord te laten...

“Ik ben in contact gekomen met jullie stichting via medewerkers van WIJeindhoven tijdens het project Stratum Werkt!

Het waardebonnensysteem is een prima initiatief om de minder draagkrachtigen van Eindhoven de mogelijkheid te bieden om kennis te maken en genieten van culturele voorstellingen. Zonder deze kans had ik een schouwburgbezoek normaal gesproken nooit overwogen, gezien de financiële haalbaarheid.

 Ik ben naar de voorstelling “Voor Wat Het Waard Is” van cabaretier Pieter Derks geweest op donderdag 6 februari. Een zeer onderhoudende avond. Zijn show is niet anderhalf uur dubbel liggen van het lachen, maar zijn luchtige en humoristische beschouwingen over de huidige en toekomstige gedigitaliseerde maatschappij zijn zeer prettig om naar te luisteren. Een mooi voorbeeld vond ik zijn relaas over het reviewen van een pinautomaat. Zijn monoloog, onderbroken door 2 liedjes, waarbij hij zichzelf begeleide op de piano, vloog door zijn prettige manier van vertellen dan ook voorbij.

Opvallend vond ik het gebrek aan interactie met het decor, vrij sober met onder andere een vogelkooitje en 3 stoeltjes. Ik kon het verband met zijn verhaal niet ontdekken. Of heb ik iets gemist?

Voor mij was het na vele jaren weer een hernieuwde kennismaking met het Parktheater. Eigenlijk veel te lang voor zo’n mooi en sfeervol gebouw dat ook nog eens op een steenworp afstand ligt van waar ik woon. Ik wil dan ook zeker nog vaker gebruik maken van de mogelijkheid die ik via Cultuur Inclusief krijg om andere culturele voorstellingen te bezoeken. Het bijwonen van een musical staat hoog op mijn verlanglijstje.

Bedankt voor dit mooie initiatief. Hopelijk gaan meer culturele instellingen aansluiten.”

B.T
Eindhoven