Onze spelregels

Voor wie?
Cultuur is voor iedereen! Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een concert of een voorstelling, een museum of een festival. Daarom bieden wij mensen met een wat kleinere beurs de mogelijkheid om lid te worden van Cultuur-Inclusief. Je krijgt dan enorme korting op ticketprijzen bij diverse culturele instellingen in Eindhoven. Je kunt je bij ons aanmelden als je een laag inkomen hebt (ongeveer €1.400,- in je eentje of €1.800,- samen met je partner).

Hoe kun je je bij ons aanmelden?
Je kunt je bij Cultuur-inclusief aanmelden via een selecteur of jezelf rechtstreeks via ons aanmeldformulier aanmelden. lees hieronder hoe dat werkt.

 • VIA EEN SELECTEUR AANMELDEN
  Wij werken met selecteurs. Deze selecteurs zijn medewerkers van onder andere WIJeindhoven, LiNCK, Stichting Ik Wil, Humanitas, Werkplaats Financiën, Stichting Solidair en Sociale Raadslieden. Je kunt bij deze organisaties vragen of je een code kunt krijgen om je bij ons aan te melden. Deze code kun je in ons aanmeldformulier invullen. De selecteur laat ons ook weten dat je je bij ons aan gaat melden. Laat de selecteur wel iets zien wat aantoont dat je inderdaad in aanmerking komt om lid te worden van Cultuur-Inclusief.
 • RECHTSTREEKS AANMELDEN
  Je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden als je tientjeslid bent bij de Bibliotheek Eindhoven of member van Quiet bent. Een ‘Meedoen bijdrage’ ontvangt van de gemeente of je bekend bent bij Stichting Leergeld, de Kledingbank of Voedselbank. Je kunt dit op ons aanmeldformulier aanvinken. (Let op! Wij controleren dit!). Je ontvangt dan van ons een code die je in de toekomst kunt gebruiken om waardebonnen te bestellen. Bewaar deze dus goed.

Heb je vragen? Hulp nodig bij je aanmelding? Of voldoe je niet aan de voorwaarden hierboven, maar denk je toch in aanmerking te komen? Stuur dan een mail naar info@cultuur-inclusief.nl.

Je hebt je aangemeld en nu?
Als je je hebt aangemeld bij Cultuur-Inclusief, ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging. En je ontvangt van ons, of als je je via een selecteur aanmeldt, een code. Die moet je goed bewaren want die heb je nodig om via ons bestelformulier waardebonnen te kunnen bestellen.

Vanaf de start van aanmelding kun je 3 jaar lang maximaal 6 waardebonnen per jaar bestellen. Die kosten €2,50 per stuk en hebben een waarde van €25,- en kun je besteden bij de bij ons aangesloten culturele instellingen in Eindhoven. De bestelde waardebonnen zijn 3 maanden geldig. Kijk dus eerst goed waar en wanneer je ergens naartoe wilt, zo voorkom je dat de waardebonnen verlopen.

Zodra we je betaling binnen hebben, sturen we de bestelde waardebonnen per post naar je thuisadres. Dat kan soms even duren (maximaal 5 dagen).

De waardebonnen zijn alleen te verzilveren bij de kassa van de culturele instelling die je wilt bezoeken. (Je kunt ze dus niet online inruilen!)

Soms kun je twee tickets krijgen voor 1 waardebon. Het kan ook zijn dat de ticket duurder is dan de maximale waarde van de waardebon. Je kunt dan het resterende bedrag bijbetalen of meerdere waardebonnen inruilen. (Je ontvangt geen wisselgeld).

Sommige voorstellingen zijn snel uitverkocht, dus zorg dat je op tijd je waardebon(nen) inruilt voor een ticket!

Hieronder zie je de punten nog even overzichtelijk op een rij:

 • Eén inschrijving per adres
 • Je kunt 3 jaar lang 6 waardebonnen per jaar bestellen bij Cultuur-Inclusief
 • Om waardebonnen te bestellen gebruik je de code die je van ons of een selecteur hebt ontvangen
 • Waardebonnen bestel je via ons bestelformulier
 • Een waardebon kost € 2,50 en heeft een maximale waarde van € 25,-
 • Het totaalbedrag van de bestelde waardebonnen maak je over naar Stichting Cultuur Inclusief op rekening nummer: NL 48 INGB 0006346351 onder vermelding van je naam en je straatnaam.
 • Een waardebon is 3 maanden geldig
 • De waardebonnen worden per post naar je toe gestuurd
 • De waardebonnen moet je bij de balie van de culturele instelling die je wilt bezoeken inruilen voor tickets. Dit kan dus niet online!
 • De tickets zijn alleen inwisselbaar bij de bij ons aangesloten culturele instellingen (in Eindhoven)
 • Kost een ticket meer dan € 25,-? Dan kun je óf bijbetalen óf meerdere waardebonnen inruilen
 • Als je waardebonnen inruilt, krijg je géén wisselgeld
 • Sommige voorstellingen zijn snel uitverkocht, dus zorg dat je op tijd je waardebon(nen) inruilt voor een ticket!
 • De bonnen zijn niet geldig voor consumpties
 • Je kunt een waardebon ook aan iemand anders geven, zodat je samen kunt gaan
 • Soms kun je met meerdere personen toegang krijgen met een waardebon. Als dat zo is, staat dat op de website van de betreffende instelling