Dromers met een missie

Karolien is een cultuurliefhebber, maar heeft geen geld om naar het theater te gaan. Ze droomt er vaak van een keer naar een voorstelling te kunnen. Wij, een raadslid van GroenLinks en een sociaal ondernemer, luisterden naar haar op de ‘Doe je droomdag’ in 2018 van Eindhoven in Dialoog en Gildeplus. We maakten het tot onze missie haar droom waar te maken.

We trokken enthousiaste mensen aan, richten een stichting op en kregen de steun van het Parktheater om ons doel te bereiken: het voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk maken te genieten van kunst en cultuur.

Pilot

Zo konden we eind november 2019 een pilot starten en gaven de eerste vijf waardebonnen uit. Met onze waardebonnen van € 2,50 kunnen mensen naar een voorstelling van eigen keuze. Iedereen met een inkomen lager dan 120 procent van de bijstandsnorm komt in aanmerking.
Deze pilot konden we draaien door een startsubsidie van de gemeente Eindhoven. Voor de volgende honderd waardebonnen hebben onze donateurs gezorgd. Wil je ons ook steunen?  

  • Doneer rechtstreeks op ons bankrekeningnummer  
    NL 48 INGB 0006346351
  • Maak een extra bedrag over bij het bestellen van je kaartje bij het Parktheater
  • Geef geld in de daarvoor bestemde bus bij de balie van het Parktheater

Culturele instellingen

Het Parktheater was de eerste culturele instelling die spontaan wilde meewerken, maar ook andere culturele instellingen en organisaties zijn van harte welkom. Sta je ook vierkant achter onze doelstelling en wil je je aanbod inclusiever maken? Word partner en merk hoe eenvoudig het is je culturele aanbod bereikbaar te maken voor álle Eindhovenaren. Hoe? Neem contact op met onze voorzitter Hans Raaijmakers. Of stuur een e-mail naar info@cultuur-inclusief.nl.